Натоварването по време на учебния процес

Надяваме се тук да започнат да влизат и учители. Тук можете да потърсите помощ по даден предмет, да научите кога са консултациите при даден учител

Модератор: НАГ Поддръжка

Натоварването по време на учебния процес

Мнениеот Fly на Вто 23 Яну, 2007 10:38

ОК, на всеки му се е случвало да има по 5-6 контролни в една седмица, и не стига това ами и да трябва да го ипитват по още толкова предмети. Аз мразя когато става така и съм забелязвала че всички даскали решават винаги в една и съща седмица да правим "изключително важното" контролно по техния предмет. И ти казват да си изядеш учебника, ама да не забравиш и кориците. Айде сега ако искате всеки да си каже мнението, това нормално поведение ли е и каква е причината за него!
Wenn dir das Leben eine Zitrone gibt, frag nach Salz & Tequila:)
Аватар
Fly
Президент
Президент

Мнениеот the_doll на Вто 23 Яну, 2007 13:46

Имам само две думи: Напълно ненормално! Незнам какво да кажа, освен че е мн гадно! Примерно днес ше правя 3 контролни и ще ме изпитат по биология! И тва при положение чеимаме 2 свободни! Тва не е живот! :(( :(( :((
Обичам те, Nubits!!!
:loveme :bigsmile :loveme
Аватар
the_doll
Абитуриент
Абитуриент

Мнениеот Nubits на Вто 23 Яну, 2007 16:20

Не виждам защо да не се оплачете.. имате си това право. Ние едно време бяхме залепили над дъската един голям лист, на който пишеше, че в седмицата се допускат .. май 2 контролни бяха. Направете го и вие. Само че ми се струва, че или вие сами сте се съгласили с това да правите по 46243345 контролни на ден (в смисъл, че са ви питали дали сте съгласни), или нямате друг избор, защото няма да ви оформят или учителите казват, че това е писмено изпитване...
Аватар
Nubits
Knecht Ruprecht

Мнениеот LaDadRoN на Вто 23 Яну, 2007 17:41

Nubits написа:Не виждам защо да не се оплачете.. имате си това право. Ние едно време бяхме залепили над дъската един голям лист, на който пишеше, че в седмицата се допускат .. май 2 контролни бяха. Направете го и вие. Само че ми се струва, че или вие сами сте се съгласили с това да правите по 46243345 контролни на ден (в смисъл, че са ви питали дали сте съгласни), или нямате друг избор, защото няма да ви оформят или учителите казват, че това е писмено изпитване...

Недялко е абсолютно прав, това е начина.. и нашия клас прави така. Миналата година имах една седмица в която имах 9 контролни и трябваше да чета 2 книги от които едната беше на английски :damn2 :damn1 и в началото на тази година имаше много стачки от страна на учениците и приеха закон (правителството) да няма повече от 2 изпита на ден и 4 на седмица. Не ви казвам да тръгвате да правите стачки, но можете по някакъв начин да си потърсите правата, защото това наистина не е нормално... и както каза Недялко са ви питали, така че в изветен смисъл и вие сте си виновни. Можете да си направите един график който да го виждат и даскалите, така ще има много по - мако проблеми. По същия начин бачкаме и ние ;)
Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И родения последен като види величието на това, което е съградено трябва да си спомни за предците си, които са го направили!
Аватар
LaDadRoN
Президент
Президент

Мнениеот Disaste® на Вто 23 Яну, 2007 20:41

мен пък колкото повече контролни правим,толкова по ми е кеф !
Изображение
Аватар
Disaste®
Gua®dian
Gua®dian

Мнениеот Fly на Сря 24 Яну, 2007 10:03

Вие ако си мислите че не протестираме... не знам! Само дето никой даскал не го *** за контролните по другия предмет! Или пък ако много се оплакваме той ни казва че това няма да е контролно, а писмено изпитване!!! Да им имам логиката! Всеки казва: "Аз съм си декларирал контролното при Бинева, така че ще правим!" -> само искат да се покажат че са над нас и винаги трябва да става на тяхната!

И за още нещо ме е яд! Ами аз съм немска паралелка бе хора!!! Дошла съм да уча немски, а какво се получава всъщност???! Уча по всичко друго но не и по немски, защото там и без усилия скласявам! А не искам да е така!!! Всеки си мисли че неговият предмет е най-важен и едва ли не трябва да пренебрегваме собствените си интереси заради него! И изведнъж не можеш да си подредиш приоритетите и както искаш да знаеш и можеш всичко се оказва че не можеш нищо!!! Не е честно!
Аватар
Fly
Президент
Президент

Мнениеот aNdRo на Сря 24 Яну, 2007 10:07

ох, оплаквания :)

Без офтопици момче! Ще те спирам ей! :D
Обичайте родното, пазете България чиста!
Аватар
aNdRo
Президент
Президент

Мнениеот LaDadRoN на Сря 24 Яну, 2007 18:55

pretty_fly написа:Вие ако си мислите че не протестираме... не знам! Само дето никой даскал не го *** за контролните по другия предмет! Или пък ако много се оплакваме той ни казва че това няма да е контролно, а писмено изпитване!!! Да им имам логиката! Всеки казва: "Аз съм си декларирал контролното при Бинева, така че ще правим!" -> само искат да се покажат че са над нас и винаги трябва да става на тяхната!

И за още нещо ме е яд! Ами аз съм немска паралелка бе хора!!! Дошла съм да уча немски, а какво се получава всъщност???! Уча по всичко друго но не и по немски, защото там и без усилия скласявам! А не искам да е така!!! Всеки си мисли че неговият предмет е най-важен и едва ли не трябва да пренебрегваме собствените си интереси заради него! И изведнъж не можеш да си подредиш приоритетите и както искаш да знаеш и можеш всичко се оказва че не можеш нищо!!! Не е честно!

Значи това може съвсем спокойно да се коментира на един ученически съвет. Казвате си вашето мнение и учителите си казват тяхното. Но това което трябва да на правита, за да се чуете вашата дума е да я напишете правилно без правописни грешки - тая метафора си я използвам винаги. Искам да гажа да не скачате на даскалите и да им кряскате, а да подходите внимателно, колкото и да са ви ядосвали и т.н. и да им обясните проблемите си възмитано и спокойно, така 100 % че ще има резултат.
И друго, в НАГ мога да ви кажа че образованието е мноооого по добро от някои европейски страни. Не казвам за България защото не знам как са другите училища, но системата в НАг на преподаване е мнооого сполучлива и хората които излизат от гимназията могат много. Просто това се дължи на начина на образование и че учиш всичко - и биология и химия и география иии всичко, не се акцентира само на гръцки, английски или немски, това да се акцентира само на един предмет (през 5 те години имам предвид, иначе първата трябва да се учи само езика) е много лошо. ;)
Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И родения последен като види величието на това, което е съградено трябва да си спомни за предците си, които са го направили!
Аватар
LaDadRoN
Президент
Президент

Мнениеот zaharinka на Сря 24 Яну, 2007 19:01

pretty_fly написа:И за още нещо ме е яд! Ами аз съм немска паралелка бе хора!!! Дошла съм да уча немски, а какво се получава всъщност???! Уча по всичко друго но не и по немски, защото там и без усилия скласявам! А не искам да е така!!!

хаха гимназията и аз така я изкарах *hey

сложете си един голям календар в стаята да си отбелязвате датите на контролните и някой учител като ви писка само му го посочвате ;)
ние така правехме :B)
It's not about keeping your promises, it's about following your heart :loveu
Аватар
zaharinka
Махмурлия
Махмурлия

Мнениеот Nubits на Сря 24 Яну, 2007 19:19

Да... идеята на Шекера-та също е много добра. Така и учителите виждат кога какво има и им е по-лесно да направят по-трудна седмица за вас... с по 5-10 контролни на ден :D Не.. календарът наистина е много хубаво нещо... има датички..
Аватар
Nubits
Knecht Ruprecht

Мнениеот LaDadRoN на Сря 24 Яну, 2007 19:22

Може и да сложите някоя друга грешна дата :D ;)
Аватар
LaDadRoN
Президент
Президент

Мнениеот Fly на Сря 24 Яну, 2007 21:42

Да, това с календара определно е добро!!! Благодаря за предложението. И... не мисля да викам на даскалите докато им обяснявам - те така просто ще ми посочат изхода и ще кажат "На съвет!"... просто тук малко се поотпуснах да пиша... много бях ядосана *grr Ама както и да е!
Аватар
Fly
Президент
Президент

Мнениеот LaDadRoN на Сря 24 Яну, 2007 21:50

Ама аз не съм казал че сте викали на даскалите, бил съм на съвети и много добре знам как е отношението ученици - учители, знам че не си викат. Просто така се изразих ;)
Аватар
LaDadRoN
Президент
Президент

Мнениеот ShortY на Нед 08 Юли, 2007 6:17

вие пък кво му се впрягате на тфа даскало ...нито ще ви подготвят за висше нит за нищо ....връзвайте двата края и си направете планове за в бъдеще и няма да имате грижи
ShortY
Узрял заек

A five-dollar bill walks into a bar. Bartender says,

Мнениеот salenfl22 на Вто 27 Юли, 2010 6:30

A five-dollar bill walks into a bar. Bartender says, "Get outta here! We don't serve your type. This is a singles bar."

A man walks into a bar with a roll of tarmac under his arm and says: "Pint please, and one for the road."

A guy walks into a bar and the bartender says to the man, "Hey guy, you've got a steering wheel down your pants."
ultra short ugg boots
UGG Baby Boots
UGG Bailey Button
The guy replies "Yeah I know. Its driving me nuts!" Two blondes walk into the bar....You'd think one of them would of seen it !!
salenfl22
Заек на фурна

Назад към Учебно време