Software

Едно разделче за софтуер/хардуер както и за въпроси по гореспоменатите ;)

Модератор: НАГ Поддръжка

Re: Software

Мнениеот LaDadRoN на Вто 14 Окт, 2008 21:17

Ами да, на ХР се опитвам да го поткарам... само че не го търся за моя комп ами за една приятелка на майка...дълга история :D това което искам да кажа е че компа не е при мен и сега точно няма да мога да пробвам това което си ми писал... ще направя всичко което си ми писал като се видим пак, но ако може и да ми кажеш тия две три ръчни работи които трябва да се бутнат ръчно ще съм ти много благодарен...за всеки случай, ако другите не станат :) Мерси пак :)
Човек и добре да живее умира и друг се ражда. И родения последен като види величието на това, което е съградено трябва да си спомни за предците си, които са го направили!
Аватар
LaDadRoN
Президент
Президент

Мнениеот WebAdmin на Съб 25 Окт, 2008 23:32

LaDadRoN написа:Ами да, на ХР се опитвам да го поткарам... само че не го търся за моя комп ами за една приятелка на майка...дълга история :D това което искам да кажа е че компа не е при мен и сега точно няма да мога да пробвам това което си ми писал... ще направя всичко което си ми писал като се видим пак, но ако може и да ми кажеш тия две три ръчни работи които трябва да се бутнат ръчно ще съм ти много благодарен...за всеки случай, ако другите не станат :) Мерси пак :)

Aми първо трябва да влезев в Device Manager и там да disable или uninstall на UAA (Microsoft Universal Audio Architecture) драйвера. След това да сложиш тези който си взел от сайта да пуснеш главното ехе мисля че нещо като RTHD.exe беше но може и дуго, нещо подобно де с иконката на реалтек. След това рестартираш и би трябвало да е ок. Проблемът се състой че майкрософт до Vista SP1 така и не обновиха контролера, коет е причина повечето карти да не работят заради него. Успехи *hey ;)
Read Their Story:
Изображение
Аватар
WebAdmin
Site Admin
Site Admin

Мнениеот MVP на Нед 23 Ное, 2008 14:18

Как да си направя сайта откриваем от Гугал да речем....написал съм там в мета нейм разни кийуърдс, ама нищо не става...
Изображение
The harder you fall down, the higher you will bounce back up
Аватар
MVP
Президент
Президент

Мнениеот WebAdmin на Нед 23 Ное, 2008 15:59

MVP написа:Как да си направя сайта откриваем от Гугал да речем....написал съм там в мета нейм разни кийуърдс, ама нищо не става...

Лесно - 2 начина 1ви оправяш си всичко събмитваш го в няколко сайта с линкове и чакаш гугъл да го намери и индексира (2-3-4 седмици може и повече)
2ри начин отиваш си в гугъл акаунта (ако си си направил гмайл поща ползвай същите логин и парола...

https://www.google.com/webmasters/tools/dashboard?pli=1

Там следваш стъпките добавяш сайта, потвърждаваш като качишш един файл. После избираш индекс рейт и прочее. Ако разполагаш със Sitemap, или динамично генерираща се такава я добави за да ти се индексират бързо всички нива на сайта, оглеждай за грешки ако ти дава и ги отстранявай.

Това ще направи сайта ти откриваем от Гугъл но не бъркай откриваемостта с ранга и позицията в резултатите. По принцип нов сайт е късметлия ако се появи на първите 3-5 страници, а при по често използвани думи дори и до 10та. За това как се гради ранг чети в нета ама си е голяма играчка и не съм сигурен че organic ранга си е толкова органик колкото беше преди 2 години....Хайде със здраве и ако имаш още питай ;) *6!
Read Their Story:
Изображение
Аватар
WebAdmin
Site Admin
Site Admin

Мнениеот MVP на Нед 23 Ное, 2008 16:27

Благодаря много =) Ще пробвам да видя какво ще стане :)
Изображение
The harder you fall down, the higher you will bounce back up
Аватар
MVP
Президент
Президент

Мнениеот tFg на Нед 23 Ное, 2008 21:31

http://www.google.com/addurl/

Така няма ли да е по-лесно? :)
Изображение
Аватар
tFg
Директор
Директор

Мнениеот WebAdmin на Пон 24 Ное, 2008 15:26

tFg написа:http://www.google.com/addurl/

Да, но няма да има контрол върху други настройки както казах- таргетиране на сърч- т.е. примерно ако иска да сложи България с привилегия пред другите, допълваме рейт на индексиране, иначе казано на колко дни се индексира сайта, рапорт за грешки които пречат за постигане на по добър ранг- абе накратко модула не случайно е кръстен Webmaster Tools ;)
Read Their Story:
Изображение
Аватар
WebAdmin
Site Admin
Site Admin

Мнениеот tFg на Пон 24 Ное, 2008 17:02

WebAdmin написа:
tFg написа:http://www.google.com/addurl/

Да, но няма да има контрол върху други настройки както казах- таргетиране на сърч- т.е. примерно ако иска да сложи България с привилегия пред другите, допълваме рейт на индексиране, иначе казано на колко дни се индексира сайта, рапорт за грешки които пречат за постигане на по добър ранг- абе накратко модула не случайно е кръстен Webmaster Tools ;)

^^Е добре де *joking Ти си спеца, аз само предложих :D
Изображение
Аватар
tFg
Директор
Директор

Предишна

Назад към Софтуер и Хардуер